Ένας ολόκληρος θησαυρός εκτιμάται πως κρύβεται πίσω από τις 5157 υποθέσεις που είχε εντοπίσει κ. Νικολούδης με την προηγούμενη ιδιότητα του ως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες.
Αυτές προσπαθεί ο Παναγιώτης Νικολούδης από τη θέση του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής να ξεκλειδώσει, αφού όπως εκτιμάται στο άρθρο της εφημερίδας το Έθνος αφορούν σε 7,5 δις ευρώ που θα αποφέρουν στα ταμεία του κράτους φόρους μεταξύ 2,5 και 3 δις.
“Γεννάει πολλά ερωτηματικά” αναφέρει στο Έθνος στέλεχος της κυβέρνησης “το πώς είναι δυνατόν να έχουν σταλεί σε ΣΔΟΕ και εφορίες εδώ και δυόμιση χρόνια (2013 – 2014 και 2015) από τον κ. Νικολούδη […] και παρόλα αυτά οι εφορίες όλης της χώρας να έχουν ολοκληρώσει το έργο μόλις σε 17 από αυτές”. Η καθυστέρηση των φορολογικών ελέγχων αποτέλεσε και αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στο ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, τον κ. Νικολούδη, αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Ο κ. Νικολούδης εξέφρασε την ανησυχία του και έθεσε το θέμα της ανεπάρκειας φορολογικών ελέγχων. “Το θέμα δεν είναι μόνο οι λίστες, αλλά ποιος θα κάνει τους ελέγχους. Δυόμιση χρόνια τώρα, τόσες λίστες έχω στείλει με μεγαλοκαταθέτες που παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις στα εισοδήματά τους. Πόσες από αυτές έχουν ελεγχθεί;” φέρεται να δηλώνει ο υπουργός.
“Τα όπλα μας στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου και η δέσμευση καταθέσεων” δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και το ίδιο επανέλαβε και σε επαφές του με τον Ελβετό υπουργό για τα διεθνή οικονομικά θέματα Ζακ Βατβίλ, αλλά και εξαμελές κλιμάκιο Ελβετών και Γερμανών συμβούλων με τους οποίους είχε διμερή συνεργασία.
Μεταξύ των άμεσων στόχων του είναι το χτύπημα του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων, όπως και ο έλεγχος στα λιμάνια. Ο υπουργός μάλιστα είχε σύσκεψη με καπνοβιομηχάνους για το θέμα και τους ζήτησε να υποβάλουν γραπτές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: Έθνος