Φέτος η λαγάνα αναμένεται να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ, πέρσι στα αρτοποιεία πωλούνταν από 3 έως 3,5 ευρώ ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.
«Αν υπολογίσουμε ότι είχε 10 με 12 ευρώ το σακί το αλεύρι πέρσι κι έχει τώρα, φέτος, 22 με 24, κι όλες οι πρώτες ύλες, τα σουσάμια, η ενέργεια, έχουν ανέβει, έχουν ακριβύνει όλα. Τί να κάνω εγώ τώρα;», δήλωσε ο Παναγιώτης Σαχινίδης , ο πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών.
«Άμα δούμε ότι είναι πανάκριβη δεν θα φάμε. Θα την αφήσουμε εκεί να ξεραθεί και θα πάρουμε ψωμί να φάμε», λένε οι καταναλωτές.
Το σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό φέτος, καθώς η ακρίβεια έχει βάλει φωτιά στα περισσότερα προϊόντα του.
Ο πατροπαράδοτος χαλβάς θα κοστίσει, φέτος, από 6,5 έως 15 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και τις γεύσεις, ο άσπρος ταραμάς έχει, πια, ξεφύγει στα 17 ευρώ το κιλό ενώ η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.
«Είναι πανάκριβα όλα γενικά. Είναι πάρα πολύ ακριβά όλα. Δεν υποφέρεται αυτό το πράγμα».