Αντιμέτωποι με γενναίες αυξήσεις τιμών θα βρεθούν στο επόμενο διάστημα οι καταναλωτές. Μετά τα φρούτα και τα λαχανικά ακριβαίνει και το κρέας.
Το αυξημένο ενεργειακό κόστος και οι επιβαρύνσεις στις πρώτες ύλες αφορούν όχι μόνο για τα παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα αλλά και τα εισαγόμενα.
Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τους ανθρώπους των επιχειρήσεων επεξεργασίας κρέατος, τονίστηκε ότι στη χονδρική η ελληνική βιομηχανία/βιοτεχνία επιβαρύνεται με 45% «καπέλο» στο βόειο κρέας και 30% στα πουλερικά και το χοιρινό.
Πόσο θα είναι η αύξηση ανά κιλό
Μοιραία, σύμφωνα με ρεπορταζ του σκαι, η αύξηση στον καταναλωτή είναι στο 1 με 2 ευρώ ανά κιλό κρέατος, καθώς δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν όλο το κόστος.
Όπως εξηγούσαν οι άνθρωποι της αγοράς κρέατος, το κόστος ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 55% ενώ το κόστος για το καλαμπόκι από τα 160 ευρώ έχει υπερδιπλασιαστεί στα 300 ευρώ τον τόνο.