Η αρχική του τοποθέτηση αφορούσε στην παρουσία στην τουριστική έκθεση του νησιού μας στο Νέο Δελχί από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου: «Η Ρόδος θα έχει λαμπρή παρουσία στην τουριστική έκθεση της Ινδίας. Έχουμε φτιάξει ένα όμορφο περίπτερο. Είμαστε οι μόνοι που πάνε από την Ελλάδα στο Νέο Δελχί, σε αυτή την έκθεση. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό, έχουμε κλείσει ραντεβού, έχουμε να κάνουμε πάρα πολλές συναντήσεις. Νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε σε τρεις ημέρες να δούμε όλους τους ανθρώπους που έχουμε ραντεβού εκεί».
Ακολούθως ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ αναφέρθηκε στην στρατηγική που υπάρχει: «Στοχεύουμε στο να γίνει γνωστό το νησί και αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα. Καταρχάς στοχεύουμε να γίνει γνωστή η Ρόδος. Έχουμε καταφέρει να μπει σε προγράμματα επίσκεψης, περιηγητικά διήμερα, τριήμερα και επταήμερα. Μέχρι τώρα στο πρόγραμμα ήταν η Μύκονος και η Σαντορίνη, τώρα θα προστεθεί και η Ρόδος».
Μάλιστα ο κ. Τσιλιγκίρης σημείωσε ότι ήδη υπάρχουν οι πρώτες κρατήσεις για τη Ρόδο, από τα μέσα Μαρτίου:
«Υπάρχουν ήδη κρατήσεις για τον Μάρτιο, αλλά και για τους επόμενους μήνες! Αν θυμάμαι καλά οι πρώτες αφίξεις των Ινδών ξεκινούν στις 14 Μαρτίου. Δεν είναι πολύ μεγάλα τα νούμερα, αλλά δεν περίμενα να έχουμε αυτή την εξέλιξη πριν καν παρουσιαστούμε οι ίδιοι αυτοπροσώπως στην Ινδία. Νομίζω όμως ότι έγινε καλή δουλειά στις παρουσιάσεις, στις συζητήσεις, στις online επικοινωνίες και καταφέραμε και πείσαμε τους σωστούς ανθρώπους, αυτούς οι οποίοι κινούν τα νήματα και είναι οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές στην τουριστική βιομηχανία της Ινδίας. Έχει στραφεί πια το κεφάλι των τουρ οπερέιτορ και προς την Ρόδο» και σημείωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λέγοντας πως «πρέπει να σας πω ότι ο Thomas Cook India ο οποίος είναι ο πρώτος τουρ οπερέιτορ μακράν από τον δεύτερο έχει βγάλει ήδη το πρόγραμμα προς την Ελλάδα το οποίο περιλαμβάνει τη Ρόδο για πρώτη φορά».
Σημείωσε δε ότι υπάρχει ταυτόχρονα πλάνο για την ανάπτυξη του τουρισμού και στα άλλα νησιά: «Για να βοηθήσουμε τον προορισμό μας πηγαίνουμε εκεί ως Rhodes Greece και θα παρουσιάσουμε ότι έχουμε ένα σύμπλεγμα νησιών γύρω μας. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είναι νησιωτικός προορισμός με άλλα νησιά γύρω γύρω. Υπάρχει στο πρόγραμμα της Ρόδου, μονοήμερη εκδρομή στη Σύμη, την οποία επίτηδες την βάλαμε, για να δημιουργήσουμε το κλίμα επισκεψιμότητας πολλών νησιών».
Στο ερώτημα αν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο «κύμα» τουριστών το νησί μας ο κ. Τσιλιγκίρης ήταν σαφής:
«Για το αν μπορεί να αντέξει η Ρόδος κύμα επισκεπτών από την Ινδία: «Οι πρωταθλητές αντέχουν τα πάντα. Η Ρόδος έχει τα πάντα, δεν έχει μόνο χιόνια για να κάνουμε σκι! Τα έχουμε όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλουμε μόνο λίγο γυαλισματάκι σε αυτό το πολύ όμορφο προϊόν που έχουμε. Τίποτα άλλο».
Σε ό,τι αφορά την συνεργασία τόσο με τον δήμο Ρόδου όσο και με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο ίδιος υπογράμμισε πως «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική σκέψη, το πού πάμε και πώς το κάνουμε. Σαφώς έχουμε κάνει και λάθη, αλλά αν δεν κάνεις λάθος δεν μπορείς να βρεις το σωστό. Δεν σταματάμε όμως. Το πιο μεγάλο μας όπλο είναι η υπομονή και η επιμονή στο στόχο».
Ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ έδωσε παράλληλα και το στίγμα της χθεσινής παρουσίας της Ρόδου στην έκθεση του Βελγίου: «Χθες το βράδυ οι κυρίες Σέρβου και Χατζηνικολάου που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, με πήραν να με ενημερώσουν πολύ χαρούμενες. Το περίπτερό μας ήταν ζηλευτό για μια ακόμη φορά και τα σχόλια ήταν ότι “πάλι εσείς θα πάρετε όλο τον τουρισμό φέτος”; Δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, να ενημερώσουν και να δώσουν μπροσούρες».
Κλείνοντας ο κ. Τσιλιγκίρης αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια για την φιλοξενία κινηματογραφικών γυρισμάτων στο νησί μας, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν: «Η Ρόδος είναι ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό και εμπνέει για διάφορα ιστορικά σενάρια. Όταν περπατάει κανείς και «μυρίζει» τους δρόμους στο Μεσαιωνικό κάστρο μπορεί αυτή η οσμή να εμπνεύσει το μυαλό του. Έχουμε αρκετά σχέδια για τον επόμενο χειμώνα. Θέλουμε να φιλοξενήσουμε παραγωγούς και σκηνοθέτες σε καταλύματα μέσα στην Μεσαιωνική πόλη και να τους αφήσουμε να ζήσουν 3 – 4 μήνες μέσα στην πόλη και να τους αφήσουμε να εμπνευστούν από την ατμόσφαιρα».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ: