Την ώρα που ο Τούρκος παραγωγός επιβάλλει τηλεοπτικό ραμαζάνι στο ελληνικό κοινό και δοξάζει τον Κεμάλ μέσω των ριάλιτι, έχει ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος για το ποιο ελληνικό νησί θα κερδίσει δόξα, χρήμα και τουρισμό διοργανώνοντας τον τελικό
Δεν θα αναμετρηθούν μόνο οι Διάσημοι με τους Μαχητές, οι Μπλε με τους Κόκκινους και οι Ελληνες με τους Τούρκους παίκτες. Στο «Survivor» καθημερινά θα δημιουργούνται νέα στρατόπεδα, θα γεννιούνται νέες έριδες και θα πυροδοτούνται έντονες αψιμαχίες. Μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτός είναι ο πυρήνας της επιτυχίας του, αυτό είναι το μυστικό που όχι μόνο κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά καταφέρνει να το φανατίζει ως τα άκρα.
Την ώρα που ο Σάκης Ρουβάς έκανε τα τελευταία γυρίσματα για να εμφανιστεί στο εορταστικό επεισόδιο για τα 100 επεισόδια του «Survivor», στην Ελλάδα είχαν ήδη ξεκινήσει οι μάχες για τον τελικό του ριάλιτι επιβίωσης. Οχι η μάχη για τη στρατηγική μεταξύ των παικτών που φαίνεται ότι θα βαδίσουν στην τελική ευθεία. Αλλά για τις περιοχές που θα τον φιλοξενήσουν επί ελληνικού εδάφους.
Σχεδόν όλες οι παραλιακές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και τα μεγάλα νησιά θα ήθελαν να φιλοξενήσουν τον τελικό του παιχνιδιού που ανέτρεψε τα δεδομένα μιας ολόκληρης τηλεοπτικής σεζόν και έσπασε όλα τα κοντέρ. Οποιος το καταφέρει θα έχει κερδίσει πολλά: φήμη, διαφήμιση, χρήματα, τουρισμό, προβολή. Η μάχη θα είναι σκληρή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο νησιά που κονταροχτυπιούνται προκειμένου να διεκδικήσουν τον τελικό του «Survivor»: η Λέσβος και η Ρόδος.
Και αμφιθέατρο
Το μόνο που ζήτησαν μέχρι στιγμής είναι ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 800 ατόμων. Ούτε για παραλία έχουν μιλήσει ακόμη, ούτε για άλλους χώρους. Ο δήμος από την πλευρά του έχει αποφασίσει να καλύψει όλα τα έξοδα που απαιτούνται και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αξίζει σε ένα νησί που πέρασε όλα αυτά να γίνει το μέρος στο οποίο θα μεταφερθούν οι παίκτες και οι συντελεστές του «Survivor» προκειμένου να τους δουν εκατομμύρια τηλεθεατές.
Ηδη έγινε και η σχετική έρευνα ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες κλίνες που θα απαιτηθούν για να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 150 άτομα. Παρά τα όσα ακούγονται για πληρότητα των ξενοδοχείων λόγω ΜΚΟ, ο κ. Αστυρακάκης επιβεβαίωσε ότι «όλα έχουν προβλεφθεί και υπάρχει διαθεσιμότητα».
Υπέρ αυτής της πρότασης είναι και ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ και Μυτιληνιός, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς μετά από πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί εξέφρασε τη στήριξή του, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό είναι μια απόφαση την οποία θα πάρει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ως παραγωγός και αφεντικό του ριάλιτι.
Απέναντι από τη Λέσβο βρίσκεται η Ρόδος. Και εκεί οι διεργασίες είναι έντονες, με την ένωση ξενοδόχων να έχει κινηθεί πολύ γρήγορα προσφέροντας όσες κλίνες χρειαστούν. Η Ρόδος θέλει ένα τέτοιο γεγονός ώστε να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και να διαφημίσει τις ομορφιές της.
Φυσικά δεν λείπουν και άλλες υποψηφιότητες από πολλά μέρη της Ελλάδας, ακόμη και τα λιγότερα τουριστικά. Ο,τι σχετίζεται με το «Survivor» αποκτά αξία διαφημιστική. Από τα έπαθλα μέχρι τις καρύδες. Είναι λογικό, λοιπόν, να έχει πάρει φωτιά η μάχη των υποψηφιοτήτων ως προς τις πόλεις. Αρχικά μάλιστα η ισχυρότερη υποψηφιότητα ήταν αυτή της Πύλου με το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται εκεί. Μόλις έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι παραγωγοί ψάχνουν το μέρος για τη διεξαγωγή του τελικού, πολλοί έσπευσαν να ζητήσουν ακρόαση προκειμένου να είναι η πρώτη επιλογή και να προβάλουν τα ξενοδοχεία και την τοποθεσία ως την ιδανικότερη.
Μέχρι την άλλη εβδομάδα, πάντως, δεν πρόκειται να αποφασιστεί το μέρος και έτσι όλα είναι ανοιχτά καθώς η προσφορά είναι μεγάλη. Σίγουρα, πάντως, ο Ατζούν Ιλιτζαλί δεν θα αποφασίσει να επιλέξει απλώς ένα όμορφο μέρος. Οι μέχρι τώρα κινήσεις του δείχνουν ότι σε κάθε απόφασή του εμπεριέχεται ένας συμβολισμός ή ένα δεύτερο επίπεδο. Θα φανεί σύντομα ποια θα είναι τα κριτήρια και πού θα οδηγήσουν...
protothema.gr