Ζάχαρη ή αλάτι είναι πιο επικίνδυνο για την υγείας μας και συγκεκριμένα για την πίεση;
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Open Heart, πρέπει να προσέξουμε περισσότερο την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουμε, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη από τη μείωση του αλατιού δεν έχουν επαληθευτεί.
Οι αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν σε βάθος μια σειρά επιστημονικών στοιχείων από πειράματα, ζωικές και κλινικές μελέτες και διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη, ειδικότερα η φρουκτόζη, μπορεί να παίζει σημαντικότερο ρόλο στην υπέρταση και άλλες καρδιακές παθήσεις, συγκριτικά με το αλάτι.
Υποστηρίζουν λοιπόν ότι η μείωση της ποσότητας του αλατιού κάτω από ένα ορισμένο σημείο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Και αυτό διότι, η μείωση του αλατιού στα κατεργασμένα τρόφιμα μπορεί να ωθήσει τα άτομα να τρώνε περισσότερο.
helathpro.gr