Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ, κινόα και τζίντζερ. Δοκίμασέ το και θα ξετρελαθείς, ακόμα κι αν δεν είσαι φαν των πολλών μπαχαρικών.
Δώσε στο απλό κοτόπουλο µια ασιατική νότα. Η Donna Hay, συγγραφέας του Fresh and Light, συνδυάζει έντονες γεύσεις και λίγες θερµίδες σε γεύµα που είναι έτοιµο σε µόλις 15 λεπτά.
Μερίδες: 4
Χρόνος µαγειρέµατος: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Yλικά:
• 2 κ.σ. πάστα κάρυ Thai green curry paste (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα)
• 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας (κονσέρβα)
• σπρέι µαγειρικής
• 550 γραµµ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κοµµένα σε λωρίδες πάχους 2,5 εκ.
• 3 φλιτζ. κινόα µαγειρεµένη
• 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοτριµµένο
• 1/2 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκοµµένο και λίγο ακόµη για γαρνίρισµα
• 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
• 1 κ.σ. σησαµέλαιο
• lime σε φέτες, για γαρνίρισµα
• φύλλα µέντας, για γαρνίρισµα
Εκτέλεση:
1. Σε µικρό µπολ, ανάµειξε την πάστα του κάρυ µε το γάλα καρύδας. Ψέκασε ελαφρά ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος µε το σπρέι µαγειρικής.
2. Πέρνα τα κοµµάτια κοτόπουλου στα καλαµάκια και κάλυψέ τα µε το µείγµα του κάρυ. Βάλε τα καλαµάκια στο αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’ τα στο
φούρνο για 5-7 λεπτά.
3. Σε µεγάλο µπολ, ανάµειξε την κινόα, το τζίντζερ, το κόλιαντρο, τα κρεµµυδάκια και το σησαµέλαιο. Μοίρασε το µείγµα στα πιάτα, βάλε από πάνω τα καλαµάκια κοτόπουλο και γαρνίρισε µε φέτες lime, τη µέντα και το κόλιαντρο.
Θρεπτική αξία ανά µερίδα για το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο
385 θερµίδες, 9 γραµµ. λιπαρά (3,5 γραµµ. κορεσµένα), 37 γραµµ. υδατάνθρακες, 40 γραµµ. πρωτεΐνες, 5 γραµµ. φυτικές ίνες, 114 mg νάτριο
shape.gr