Μιλφέιγ με κρέμα παρφέ σοκολάτα και κρέμα πατισερί βανίλια

Σεπτέμβριος 03, 2016
ΑΦΡΑΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ…alfa φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας»

Υλικά Συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της Alfa
λίγη ζάχαρη άχνη
κρέμα παρφέ σοκολάτα
4 κρόκους
125 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
Κρέμα πατισερί βανίλια

500 γρ. γάλα
4 κρόκους
125 γρ. ζάχαρη
35 γρ. κορν φλάουρ
35 γρ. αλεύρι
1 μπαστούνι βανίλιας ή μια βανίλια

Εκτέλεση
ΑΦΡΑΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ…alfa φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας»

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα «του χεριού σας» της alfa. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει ,αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε την σφολιάτα «του χεριού σας» της alfa σε 3 κομμάτια Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε,ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.
Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ .Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα. Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα «του χεριού σας» της alfa κι επαναλαμβάνουμε.
Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα

Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.

Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ,να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της. Την προσθέτουμε στο γάλα. Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι .Αραιώνουμε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.

Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει. μολις δέσει αποσύρουμε. Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα. Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στο ψυγείο. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.

argiro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot