Υλικά
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250ml γάλα, πλήρες
120γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
6 κρόκοι αβγών
15γρ. κακάο
ζάχαρη για το καραμέλωμα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο.
Τη βάζετε στη φωτιά κι αφού πάρει βράση το μίγμα, το ρίχνετε στους κρόκους και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια γεμίζετε τα ειδικά πυρίμαχα μπολάκια της κρεμ μπρουλέ που είναι ρηχά, με ύψος μόλις 2εκ, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε καυτό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, από τον πάτο του ταψιού. Ψήνετε τις κρέμες στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να πήξουν (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και το σκεύος).
Αφού βγουν από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη την οποία καίτε με φλόγιστρο να καραμελώσει. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.
Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή
Tips
Προσοχή κατά το ανακάτεμα δεν πρέπει να δημιουργήσετε αφρό
olivemagazine.gr