Υλικά
400γρ. φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γρ. κακάο
1 κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 καψουλάκια βανιλίνης
125γρ. Βούτυρο Lurpak λιωμένο
300γρ. ζάχαρη
2 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
Για το σερβίρισμα
Arla Τυρί Κρέμα σε Μπουκάλι, Φυσική Γεύση
Arla Τυρί Κρέμα σε Μπουκάλι, με Σοκολάτα
15 καραμέλες γάλακτος ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
4 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC στον αέρα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα του αλευριού στο μπολ με το μίγμα των αβγών, ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Προσθέτετε και το ζεστό νερό κι ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε το κέικ στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα και το κόβετε κατά μήκος στη μέση. Ρίχνετε τυρί κρέμα σε μπουκάλι σε λευκή και σοκολατένια εκδοχή και πασπαλίζετε με τις μισές καραμέλες γάλακτος και τη μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας. Σκεπάζετε με το άλλο μισό κέικ.
Διακοσμείτε με τυρί κρέμα σε μπουκάλι σε λευκή και σοκολατένια εκδοχή και με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες καραμέλες γάλακτος και τις σταγόνες σοκολάτας.