Το αλάτι και το πιπέρι το βάζουμε στο τέλος για να μη μας βγει αλμυρό η καφτερό αντίστοιχα το φαγητό μας. Το λάχανο μη σας φανεί πολύ όσο μαγειρεύεται, μαραίνετε.
ΥΛΙΚΑ
1 kg χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μερίδες σε μέγεθος αυγού.
1 λάχανο χοντροκομμένο
2 πράσα χοντροκομμένα 5 εκ.
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
800 γρ. χλιαρό νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ.χυμό ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 6-7κσ.ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές.
2 Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σκόρδα.
3 Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, την κανέλα, τις δάφνες και το χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1:30 ώρα.
4 Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάχανο και το μαϊντανό, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30-35 λεπτά.
5 Όταν είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Σερβίρουμε ζεστό.