Υλικά για 1 άτομα
Για 35 -40 κομμάτια:
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού (230 γρ.) ζάχαρη καστανή
Τον χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τσαγιού (225 γρ.) Flora με βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού (125 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
¾ φλιτζανιού cranberries
¾ φλιτζανιού (80 γρ.) λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και στρώνουμε χαρτί σε δύο ταψιά ψησίματος. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το Flora μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ινδοκάρυδο και τη βρώμη. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του Flora, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε ανακατεύοντας τα κομματάκια της σοκολάτας και τα cranberries.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην διαλυθούν.
flora.com.gr