Εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις βράσουν καλά με το νερό που αφήνει, βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σουρώνουμε τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι, τις πατάτες , το ελαιόλαδο, 700 mlκαυτό νερό και τον
σπιτικό ζωμό Λαχανικών. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 25 λεπτά.
Όταν βράσουν οι πατάτες , ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα για περισσότερο άρωμα και γεύση
Υλικά:
1 χταπόδι, 3 κιλά περίπου
1 κιλόπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
450 ml κρασί κόκκινο, ξηρό
500 γρ.Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
250 ml ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι
½ κ.σ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Πηγή: knorr.gr