Μαγείρεψέ το και ανέβασε το κασέ, σήμερα φτιάχνουμε φαγητό χωρίς κρέας!
Υλικά:
2 μεγάλα μαρούλια η iceberg
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 συσκευασίες μανιτάρια πλευρότους ή πόρτο μπέλο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο Άλτις απαλό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρόκο Κοζάνης τριμμένο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Εκτέλεση:
Αφού πρώτα κόψεις το κρεμμύδι και το πράσο και τρίψεις και το σκόρδο, πάρε μια μικρή κατσαρολίτσα και τσιγάρισέ τα με λίγο λάδι. Στη συνέχεια συμπλήρωσε και τον κρόκο Κοζάνης.
2Πρόσθεσε τώρα τα μαρούλια, τον άνηθο, τα μανιτάρια το νερό και λίγο αλάτι. Προσοχή - η ποσότητα του νερού που θα βάλεις έχει να κάνει με το πόσο ζουμερό θέλεις να βγει το φρικασέ.
3Στη συνέχεια, άφησε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά.
4Τέλος, καρευκεύεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνεις και το χυμό λεμονιού και το φρικασέ με μανιτάρια είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
cookoo.gr