Υλικά:
2 βάσεις για πίτσα έτοιμες ή σπιτικές
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
500 γρ. ντομάτα τριφτή
2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο ζεστό νερό
φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
2-3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
4 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη για την πίτσα σύμφωνα με τη βασική συνταγή.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε τη τριφτή τοματα, τον πολτό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 40’ - 45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό.
Βράζετε το κοτόπουλο για 30' περίπου σε αλατισμένο νερό το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρές φέτες.
Απλώνετε στις βάσεις για πίτσα τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το μισό τυρί, ρίχνετε το κοτόπουλο και από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 25'-30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
icookgreek.gr