Ποιος είπε πως η κατακόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια σου γίνεται μόνο με ντομάτα; Μια ξεχωριστή συνταγή με σάλτα από ψητή κόκκινη πιπεριά και πικάντικη κάπαρη. Δεν θα σε παιδέψει, ενώ το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον ουρανίσκο σου πανηγυρικά.
Υλικά:
400 γρ. ταλιατέλες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
80 γρ. μαύρες ελιές
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. κάπαρη
50 γρ. τριμμένη μυζήθρα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψήσε τις πιπεριές στο γκριλ και αφού κρυώσουν ξεφλούδισε τες και κόψτες σε λωρίδες
Βγάλε το κουκούτσι από τις ελιές, κόψτες σε φέτες και ανακάτεψε με την κάπαρη, το σκόρδο και τις πιπεριές
Πρόσθεσε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και σκέπασε το μπολ με τα υλικά
Σε αλατισμένο νερό βράσε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Σόταρε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι την καυτερή πιπεριά με ελάχιστο ελαιόλαδο
Ανακάτεψε τις ταλιατέλες με το μείγμα των ψητών πιπεριών και πρόσθεσε το ελαιόλαδο με την καυτερή πιπεριά
Πρόσθεσε την μυζήθρα και σέρβιρε το πιάτο χλιαρό
tlife.gr