Τάρτα με αγκινάρες

Οκτώβριος 29, 2015

Mε ελάχιστες θερμίδες και τόσο νόστιμη! Θα ξετρελαθείς!

Υλίκά:
1 φύλλο σφολιάτας
5 αγκινάρες
άνηθος
γραβιέρα
3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. γιαούρτι
4 αυγά
3 κ.σ. λεμόνι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζεις τις αγκινάρες και αφαιρείς τα εξωτερικά φύλλα.
Τις κόβεις στη μέση και τις βάζεις σε μια μικρή λεκανίτσα με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού.
Τις αφήνεις εκεί για 10 λεπτά και έπειτα τις στραγγίζεις.
Παίρνεις ένα τηγάνι βάζεις ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτεις τις αγκινάρες κομμένες σε φέτες, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρεις.
Παίρνεις ένα ταψάκι και στρώνεις τη σφολιάτα.
Τη βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
Βάζεις σε μια λεκάνη τη γραβιέρα, τα αυγά (χτυπημένα), το γιαούρτι, τις αγκινάρες και τα ανακατεύεις καλά.
Απλώνεις τη γέμιση στο ταψί και ψήνεις την τάρτα στον φούρνο γύρω στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.

followme.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot