Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 °C. Απλώνετε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Αλείφετε με βούτυρο μία φόρμα για τάρτες και βάζετε μέσα τη ζύμη. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Καλύπτετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω σκορπίζετε ξερά φασόλια. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε την καρδιά και τα κόβετε σε φέτες. Βγάζετε τη βάση της τάρτας από το φούρνο, αφήνετε τα ξερά φασόλια να κρυώσουν και τα αφαιρείτε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 °C.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα Philadelphia, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Απλώνετε την κρέμα στη βάση της τάρτας και καλύπτετε με τις φέτες μήλου.
Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει, τη βγάζετε από τη φόρμα και σερβίρετε.
Υλικά:
400 γρ ζύμη για τάρτες
500 γρ μήλα
30 γρ βούτυρο
200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ PHILADELPHIA
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
Πηγή: philadelphia.gr