Κυριακή και η μέρα προστάζει κάτι εύκολο αλλά κυρίως απολαυστικό για να πάει καλά η εβδομάδα που έρχεται! Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ριγκατόνι με κιμά και αρωματικά; Τέλεια ιδέα!
Υλικά:
450 γραμμ. ζυμαρικά ριγκατόνι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Για τη Σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
450 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
750 γραμμ. μπορεί τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τυρί ricotta
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με τον κιμά, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διαφανή, 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι από κόκκινο κρασί, κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, 10-12 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον φρέσκο βασιλικό.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τα ριγκατόνι. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente, 8-9 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω σάλτσα. Ιδανικά, πασπαλίζουμε με τυρί ricotta.
koolnews.gr