ΣΟΚ: Μοσχαράκι μαγειρεμένο με μπίρα, μανιτάρια και πατάτες

Ιούλιος 15, 2015

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά, ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει ελαφρώς.

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μέτρια κομμάτια
500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
3 κόκκοι μπαχάρι300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 πατάτες, κομμένες στη μέση
Αλάτι
2 κουτάκια μπίρα1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κ. σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο καθαρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδοφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά, ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει ελαφρώς. Σβήνουμε με τη μπίρα και το μισό ζωμό, ρίχνουμε το μπαχάρι και αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα καρότα για 2 - 3 λεπτά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο μίγμα καρότων-μανιταριών. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.

ab.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot