Υλικά:
10 κ.γ. μαγιονέζα
60 ml χυμό λεμόνι
30 ml. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. Worcestershire sauce
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη για τη σάλτσα και 120 γρ. τριμμένη για τη σαλάτα
1 αντζούγια το φιλέτο ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 μαρούλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
500 γρ. πένες
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τη μαγιονέζα, το χυμό του λεμονιού, το λάδι, τη μουστάρδα, τη Worcestershire sauce, την παρμεζάνα, το σκόρδο και την αντζούγια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει ενα λείο μίγμα. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαλάτα.
Σε ενα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το μαρούλι και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με λίγες φλούδες παρμεζάνας αν θέλουμε.
cookbox.gr