Μοσχοβολούν Ινδία, Μαρόκο και Βηρυτό, σε μια διαφορετική εκδοχή της ρεβιθάδας. Για περισσότερη νοστιμιά, τα συνοδεύεις με ένα στραγγιστό γιαούρτι.
Υλικά:
200γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κάρι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
1 ξυλαράκι κανέλας
μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
1 ντομάτα μικρή, σε κυβάκια
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε από βραδύς τα ρεβίθια.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με όλα μαζί τα μπαχαρικά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τα ρεβίθια και τη ντομάτα, φέρνετε δυο βόλτες, αλατίζετε, σκεπάζετε με νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να μείνουν με το λάδι τους.
Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tips:
Είναι ακόμη πιο νόστιμα σε θερμοκρασία δωματίου.
olivemagazine.gr