Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι και Καρυδοκουραμπιές

Δεκέμβριος 16, 2014
Αυτά τα χριστούγεννα εντυπωσίασέ τους όλους!





Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι
melomakaronagemistamekaridi
Υλικά:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι λάδι
Τον χυμό ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι μπράντυ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανελογαρίφαλο κοπανισμένο
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι για τη γέμιση
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα για πασπάλισμα
Σιρόπι
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:
1)Χτύπησε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά της ώρας περίπου.
2)Πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού, το μπράντυ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο και το αλεύρι.
3)Ζύμωσε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
4)Πλάσε μακρόστενα μικρά κομμάτια, εσωκλείοντας 1 κουταλάκι καρυδόψιχα. (Εάν θέλεις ανακάτεψε το καρύδι για τη γέμιση με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά κανελογαρίφαλο)
5)Συνέχισε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η καρυδόψιχα.
6)Άλειψε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδo και στρώσε τα μελομακάρονα με σειρά.
7)Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190º , 30 λεπτά της ώρας.
8)Ετοίμασε το σιρόπι σύμφωνα με την βασική συνταγή. Βγάλε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν. Βούτηξέ τα στο σιρόπι για 1 λεπτό και άφησε τα να στραγγίσουν.
9)Βάλε τα σε μια πιατέλα και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.
10)Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
 
Καρυδοκουραμπιές
karidokourabiedes
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι φυτίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (για ζύμη)
2 κρόκους αυγών
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζανάκι μπράντυ
1 κουταλάκι σόδα ανθρακική
2 βανίλιες χαρτάκια
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
½ φλιτζάνι ροδόνερο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
 
Εκτέλεση:
1)Χτύπησε στο μπλέντερ τη φυτίνη με τη ζάχαρη
2)Πρόσθεσε τους κρόκους των αυγών και χτύπησε για 10 λεπτά της ώρας περίπου. Στη συνέχεια ρίξε το λάδι, το αλεύρι, το μπράντυ, τη σόδα, τη βανίλια και την καρυδόψιχα, έως ότου γίνει η ζύμη μαλακή.
3)Άφησε να ξεκουραστεί λίγο η ζύμη και πλάσε τη σε στενόμακρα ή στρογγυλά κομμάτια.
4)Βάλε τα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο, για 25 με 30 λεπτά της ώρας.
5)Αφού ψηθούν, απέσυρέ τα από το φούρνο, ράντισέ τα με ροδόνερο και πασπάλισέ τα με ζάχαρη άχνη.
 
cookoo.gr
 
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές πατήστε ΕΔΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot