Τα γεμιστά μανιτάρια είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά και οι γευστικοί συνδυασμοί στη γέμιση είναι απεριόριστοι. Δοκιμάστε τα με σοταρισμένα λαχανικά και τυρί κρέμα και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.
Υλικά:
18 μανιτάρια τύπου champignon de paris, μεγάλα
200γρ. τυρί κρέμα
1 κολοκυθάκι μεγάλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζανάκι του καφέ φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τα μανιτάρια τα κοτσανάκια τους, τα σκουπίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνετε στην άκρη. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά, όπως και τα κοτσάνια των μανιταριών.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά να σοταριστούν, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαραθούν.
Τα σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε την πάπρικα. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους, τα βγάζετε και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τα σοταρισμένα λαχανικά και ύστερα παίρνετε τα μανιτάρια και τα γεμίζετε με το μίγμα του τυριού. Πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.
olivemagazine.gr