Κρέμα λεμονιού

Ιούνιος 20, 2015

Είναι από αυτές τις κρέμες που μας τις έφτιαχναν οι μαμάδες μας όταν ήμασταν μικρά.Με αυτή τη συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε και τώρα που είμαστε μεγάλοι...

Υλικά:
λεμόνια κίτρινα: 6 μεγάλα, ζουμερά
μοσχολέμονο: 1 ζουμερό
βούτυρο: 250 γρ.
ζάχαρη: 500 γρ.
αυγά: 3 ολόκληρα και 2 κρόκοι

Εκτέλεση:
Τρίβετε σε πολύ λεπτό τρίφτη τις φλούδες των κίτρινων λεμονιών και του λάιμ για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα για να πάρετε το χυμό τους. Φιλτράρετε το χυμό των λεμονιών.
Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε τα αυγά, τα ολόκληρα και τους κρόκους, σ' έναμ μπολ και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς.
Δένετε την κρέμα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Τη σερβίρετε με έτοιμα μπισκότα, τσουρέκι ή σπιτικό κέικ. Διατηρείτε την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο σε γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας για 3 μήνες.

icookgreek.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot