Μπορούμε να τρώμε πολύ γευστικά φαγητά και παράλληλα να κάνουν καλό στον οργανισμό μας, ένα από αυτά είναι και το κοτόπουλο με σόγια σος και μαύρο ρύζι!
Εκτέλεση:
Βάζουμε το μαύρο ρύζι να βράσει σε αλατισμένο νερό και μόλις πάρει βράση αλλάζουμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και αφήνουμε να βράσει (θέλει περίπου τον διπλάσιο χρόνο βρασμού από το κανονικό ρύζι).
Κόβουμε τα φιλέτα μας σε λωρίδες του ενός εκατοστού και μαρινάρουμε με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να <<κάψει>> καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
Μόλις πάρει <<χρώμα>> το κοτόπουλο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να <<δέσει>> η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με το ρύζι.
Το μαύρο ρύζι όταν το βράζουμε πρέπει να αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον για μια φορά!
Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές σόγια σος
1/2 κουταλιά μέλι
ξύσμα και χυμός από 1/2 λάιμ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γραμμάρια μαύρο ρύζι/καστανό
oisyntagesmoy.gr