Το κοτόπουλο στα καλοκαιρινά του “παντρεύεται” με αμπελόφυλλα και το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο λεμονάτο κατσαρόλας.
Υλικά:
1 κοτόπουλο, σε μερίδες
? του κιλού αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
?-1 (ανάλογα πόσο ξινό το προτιμάτε) φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές τους.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα αμπελόφυλλα, τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειάζεται, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε λίγο ζεστό νεράκι ακόμα.
Τέλος, διαλύετε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Την ανακινείτε ώστε να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράσει 5-6 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
olivemagazine.gr