Μια εξαιρετική ιδέα να παντρέψεις την αγκινάρα με κρέας και ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο τρόπο!
Υλικά:
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
2 κ.σούπας ψιλοκομμένα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
3/4 κ.γλυκού αλάτι
3/4 κ.γλυκού πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις αγκινάρες, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, το τυρί, το ξύσμα και το 1/4 της ποσότητας από το αλάτι και το πιπέρι.
Προσεκτικά άνοιξε μια “τσέπη” σε κάθε στήθος.
Γέμισε κάθε στήθος με ίση ποσότητα γέμισης.
Αλατοπιπέρωσε τα στήθη με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψήσε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά και να ψηθεί εσωτερικά περίπου 5 με 7 λεπτά ανά πλευρά.
Tips: Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις και ψημένα κάστανα αντί για αμύγδαλα στη συνταγή σου!
tlife.gr