Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την σάλτσα. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τις ντομάτες τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και βράζετε την σάλτσα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.
Συγχρόνως ετοιμάζετε τις γαρίδες. Τις πλένετε καλά και τις βράζετε για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνετε, αφαιρείτε το κέλυφος και κρατάτε τα κεφάλια. Ανασηκώνετε με προσοχή, για να μην αποσπαστεί, το κεφάλι στην βάση κάθε γαρίδας και με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μια χαρακιά και αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι από την ράχη της.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, όχι πάρα πάνω γιατί σκληραίνουν,
Τις σερβίρετε με ρύζι ατμού ή πατάτες τηγανητές.
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
Για την σάλτσα
120ml ( ½ φλιτζάνι) βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι
1 κουτ. τσαγιού κοφτή ρίγανη
1/2 κουτ. τσαγιού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Πηγή: minervahorio.gr