Τουρισμός: Το ελληνικό όνειρο των εύπορων Αράβων

Δεκέμβριος 27, 2017
Σημαντική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα από την αγορά της Μέσης Ανατολής. Στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος στοχεύουν τα Greek Tourism Workshop που οργανώνονται σε πέντε χώρες της περιοχής.
Οι υψηλού εισοδηματικού προφίλ Άραβες επισκέπτες είναι αυτοί που τροφοδοτούν τη ραγδαία αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις χώρες της Μέσης Ανατολής στη χώρα μας.
Η ευρύτερη περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής εξελίσσεται σε από τις ταχύτερα ανερχόμενες αγορές του ελληνικού τουρισμού και αντιπροσωπεύουν, ήδη, σημαντικό ποσοστό της πελατείας των ξενοδοχείων πέντε αστέρων στην Αθήνα και δημοφιλείς κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.
Κορυφαία στελέχη ξενοδοχείων πολυτελείας της ευρύτερης περιοχής της Πλατείας Συντάγματος δεν κρύβουν πως η Άνοιξη που διανύουν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, εκτός των Αμερικανών, στους Άραβες πελάτες. Το επιβεβαιώνουν, ταυτόχρονα, οι κινήσεις των αεροπορικών εταιρειών του Κόλπου οι οποίες αυξάνουν συνεχώς τις διαθέσιμες θέσεις τους στα δρομολόγια της Ελλάδας, ενώ κατακόρυφη άνοδο κατέγραψαν φέτος οι πτήσεις τσάρτερ από χώρες τις περιοχής.
Στην περαιτέρω ενίσχυση του ενδιαφέροντος ταξιδιωτών υψηλού εισοδήματος από την περιοχή στοχεύουν τα Greek Tourism Workshop που οργανώνει για τέταρτη χρονιά σε πέντε χώρες της περιοχής η εταιρεία Congress & Business Planners με την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.
Πρόκειται να στοχευμένες εκδηλώσεις προβολής της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέϊτ, Σαουδική Αραβία, Λίβανο και Ινδία.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γίνονται παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών σε επιλεγμένες τουριστικές επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης των συγκεκριμένων χωρών. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται απευθείας επαγγελματικές επαφές(business to business) μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και τουρ οπερέϊτορ και ταξιδιωτικών πρακτόρων των πέντε χωρών.
Το 2018 τα Greek Tourism Workshops έχουν προγραμματιστεί να διοργανωθούνκατά ημερολογιακή σειρά στην Ινδία (Δελχί, 22/1), Κουβέϊτ (21/2), Σαουδική Αραβία (Ριάντ, 21/3), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάϊ, 21/4) και Λίβανο (Βηρυτό, 2/5).
Ενδεικτική της ανοδικής πορείας της τουριστικής κίνησης από τη Μέση Ανατολή προς την Ελλάδα αποτελεί ο Λίβανος. Το 2016 οι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη αγορά στη χώρα μας κατέγραψαν άνοδο 30% σε σύγκριση με το 2015 ενώ η ανοδική δυναμική διατηρήθηκε και το 2017. Όχι μόνο για τη θερινή αλλά και τη χειμερινή περίοδο.
Η ραγδαία άνοδος της αγοράς του Λιβάνου αποτυπώνεται και στην ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας-Λιβάνου. Από το καλοκαίρι του 2018 η Aegean ενισχύει την παρουσία της στις γραμμές Ελλάδας-Λιβάνου και, εκτός της Αθήνας, θα πετά, πλέον, από Βηρυτό προς Μύκονο και Ηράκλειο. Ταυτόχρονα στην ίδια αγορά δραστηριοποιείται και η αεροπορική εταιρεία Middle East.
Οι Λιβανέζοι αποδεικνύονται λάτρεις των ελληνικών παραλιών. Το αποδεικνύουν οι 16 πτήσεις τσάρτερ που πραγματοποιούνταν κάθε βδομάδα το φετινό καλοκαίρι από τη Βηρυτό προς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη.
Διπλασιασμός των θεωρήσεων βίζας για ταξίδια προς την Ελλάδα καταγράφεται την ίδια στιγμή στις προξενικές αρχές της χώρας μας στη Σαουδική Αραβία. Η αυξημένη ζήτηση αντανακλάται, ήδη, στην κινητικότητα που παρατηρείται στην ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ήδη, η αεροπορική εταιρεία Saudia βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών με τη διοίκηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας προκειμένου να συνδέσει το Ριάντ με την ελληνική πρωτεύουσα.
Τις δύο χώρες συνδέει, ήδη, με απευθείας πτήσεις η Aegean ΑΡΑΙΓ +0,61% ενώ από το Νοέμβριο ξεκίνησε δρομολόγια και η νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία (με τη στήριξη αραβικών κεφαλαίων) Air Mediterranean.
Παναγιώτης Δ. Υφαντής-.euro2day.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot