Ο Δημήτρης Κουλιάς το αστέρι της Κω γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο.
Ο Δημήτρης είναι η περίπτωση ενός πολύ σεμνού και ικανότατου σεφ, ο οποίος τιμά την ελληνική ξενοδοχεία και την γαστρονομία της Κω. Τα δε πιάτα του Δημήτρη πολύ ευχαρίστως θα τα υπέγραφαν προβεβλημένοι σεφ.
Ο Δημήτρης συνεχώς εξελίσσεται και αναζητά νέες τεχνικές, ενώ λαμβάνει μέρος σε πολλές διοργανώσεις. Αγαπάει τη δουλειά του και αυτό φαίνεται σε ότι κι αν κάνει.
Ενδεικτικά:
1. συμμετείχε ως κριτής στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής για την ανάδειξη του νέου Έλληνα επαγγελματία σεφ για το 2018 «Greek Chef 2018»
2. συμμετείχε ως κριτής στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στην κατηγορία επαγγελματιών (γλυκό εστιατορίου )
3. συμμετείχε ως κριτής στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στην κατηγορία, μαθητών- σχολών, δημιουργικό πιάτο με θέμα το ψάρι
Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουλιάς βρέθηκε στην 5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και μας δήλωσε τα εξής:
"Ως προς το κομμάτι του διαγωνισμού, (όλα τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, υπήρχαν όμορφα και ιδιαίτερα πιάτα που έκλεψαν την παράσταση και διακρίθηκαν, με αποκορύφωμα αυτό με το καλκάνι από τους σπουδαστές τις Άνκο Ρόδου που ήταν για μένα το καλύτερο για την κατηγορία των μαθητών και όχι μόνο , η συμμετοχή ήταν μεγάλη στην κατηγορία των μαθητών – σχολών. Από τα Δωδεκάνησα συμμετείχε η ΑΝΚΟ Ρόδου- Κω και μάλιστα με έντονη παρουσία και πολλές επιτυχίες, συγχαρητήρια στα παιδιά, στην σχολή και τους εκπαιδευτές. Στην κατηγορία για την ανάδειξη του επαγγελματία «Greek Chef 2018» συμμετείχαν 45 άτομα απ όλοι την Ελλάδα και υπήρξε προκριματικός, στον τελικό διαγωνίστηκαν οι 5 καλύτεροι και μάλιστα το θέμα γι αυτούς ήταν άγνωστο μέχρι και την τελευταία στιγμή που είδαν τη περιείχε το καλάθι τους, δεν είχαμε καμία συμμετοχή απ το νησί μας αν και έχουμε εξαίρετους νέους σεφ, εύχομαι του χρόνου να δούμε έναν απ αυτούς .
Το chef club Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με έντονη παρουσία μαγείρεψε για το Μαγειρεύουμε Ελλάδα, από τα Δωδεκάνησα , τα εδέσματα που προσφέρθηκαν είχαν άρωμα από Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Λέρο, Αστυπάλαια Κάσο και Κάρπαθο, στην έκθεση παρουσία είχαν και τα εκλεκτά βιολογικά κρασιά MESARIANO RUSTIC , MESARIANO FUME του κυρίου Νίκου Μωρέ Organic Wine Kos "Mesariano όπου και εντυπωσίασαν."