Πώς θα απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα sms (Οδηγός)

Ιούνιος 19, 2017

«Μάστιγα» έχουν γίνει για πολλούς τα ανεπιθύμητα sms στα κινητά τηλέφωνα κι όχι μόνο. Τα ανεπιθύμητα μηνύματα εξαπλώνονται και σε ηλεκτρονικά μηνύματα, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτή την ενόχληση.

Διαφημιστικά μηνύματα από εστιατόρια, πιτσαρίες, πολυκαταστήματα αλλά και επιτελεία υποψηφίων (αναλόγως της περιόδου) είναι μερικά από τα είδη των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που λαμβάνουν οι περισσότεροι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με το τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Το φαινόμενο της μαζικής αποστολής ανεπιθύμητων διαφημιστικών μηνυμάτων, που ονομάζονται συνήθως «spam» ή «junk mail» ή «ανεπιθύμητη εμπορική αλληλογραφία», έχει αυξηθεί σημαντικά στην Κύπρο κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα.

Για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), των μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα (sms) και των συσκευών τηλεομοιοτυπίας (fax) πρέπει να λαμβάνεται εκ των προτέρων η συγκατάθεση των παραληπτών των μηνυμάτων.

Ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι αρμόδιος να εξετάζει παράπονα για παράβαση του Νόμου και μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε όσους παρανομούν μεταξύ των οποίων και χρηματική ποινή μέχρι 30000 ευρώ.

Επίσης, αν έχετε λάβει ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων πολιτικού, ιδεολογικού, θρησκευτικού, ή φιλανθρωπικού περιεχομένου) από αποστολέα (ή διαφημιζόμενο) στην Κύπρο χωρίς να έχετε δώσει την συγκατάθεση σας για την αποστολή αυτή, συμπληρώστε το Έντυπο υποβολής παραπόνου λήψης ανεπιθύμητων διαφημιστικών μηνυμάτων.

ΕΝΤΥΠΟ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot