Σήμερα δοκιμάζουμε γεύσεις από το Μεξικό…
Υλικά:
στήθος κοτόπουλο 340 γρ. χωρίς πέτσα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 λεμόνι το χυμό του ή λάιμ
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
4 τορτίγιες
30 ml. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. για το τηγάνισμα
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/4 κ.σ. κύμινο
φρέσκο κόλιανδρο 3 κ.σ. ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
45 γρ. γιαούρτι
330 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου με το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το μισό λάδι, το τσίλι και το κύμινο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 20 λεπτά.
Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι κι το υπόλοιπο λάδι. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά, για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά ώστε να μην κολλήσουν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε 2 κ.σ. κόλιανδρο.
Στο μεταξύ τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις τορτίγιες απο το φούρνο και τις αφαιρούμε προσεκτικά απο το αλουμινόχαρτο.
Μοιράζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του,και το γιαούρτι στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κόλιανδρο. Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό.
cookbox.gr