Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα γεμιστά σφολιατίνια για τις ώρες που χρειαζόμαστε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για την οικογένεια ή ακόμα και για απρόσμενους επισκέπτες. Μια γέμιση με υλικά που αγαπάμε πολύ και που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Απολαύστε τα!!!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ.κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ.φουντούκια χονδροκομμένα
1 μπανάνα λιωμένη
Ξύσμα απο 1 μικρό πορτοκάλι
Άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφαιρούμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα,το ξύσμα πορτοκαλιού,τα φουντούκια ανακατεύουμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι μας και με μαχαίρι το χωρίζουμε και το κόβουμε σε 4 ίσες κάθετες λωρίδες.
Καθε λωριδα την κοβουμε στα 2 καθως και τις υπολοιπες λωριδες ωστε να εχουμε 12 τετραγωνα πιτακια.
Με ενα κουταλάκι βάζουμε γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
Πιάνουμε με τα δάχτυλα, τα οποία έχουμε βρέξει και ενώνουμε αντικριστές γωνίες έτσι ώστε να μοιάζουν με πουγκάκια, και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου μας όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να δούμε οτι έχουν πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα πάνω κάτω.Αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
syntagi.gr