Σφολιάτα με φράουλες

Ιούνιος 11, 2014

Εκτέλεση:
1)Βγάλε τα φύλλα της σφολιάτας από τη συσκευασία και τη μεν συσκευασία βάλ’ τη στην ανακύκλωση, τα δε φύλλα στρώσ’ τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
2)Τρύπησε παντού την επιφάνεια των φύλλων με πιρούνι και ψήσ’ τα για 12-15 λεπτά στο φούρνο στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν καλά.
3)Άφησε τα φύλλα να κρυώσουν (δεν χρειάζεται να καείς κιόλας!) και θρυμμάτισε το ένα μέσα σε ένα μπολ.
4)Διάλυσε τη βανίλια μέσα στην κρέμα και άφησέ τη να αρωματιστεί για λίγο στο ψυγείο.
5)Χτύπα την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα για 2-3 λεπτά, μέχρι η σαντιγί που έφτιαξες να στέκεται.
6)Μετάφερε τη σαντιγί σε κορνέ, βάλε στο κέντρο μιας πιατέλας σαντιγί όσο ένα καρύδι και κόλλησε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Άπλωσε πάνω το ¼ της σαντιγί και γάρνιρε τη σφολιάτα με φράουλες.
7)Και τώρα επανάλαβε: στρώση φύλλο, στρώση σαντιγί και φράουλες. Κάλυψε τη σφολιάτα με φράουλες με το τρίτο φύλλο, άλειψε στην επιφάνεια την υπόλοιπη σαντιγί με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι, πασπάλισε με το τριμμένο φύλλο, γάρνιρε με ολόκληρες φράουλες και πούδραρε πάνω ζάχαρη άχνη.

Υλικά:
2 πακέτα έτοιμη σφολιάτα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
3 κ. σ. ζάχαρη
1 Alsa Βανιλέτα
500 γρ. φρέσκες φράουλες
3 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Πηγή: cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot