Συνταγή για Μπισκότα λεβάντας

Ιούνιος 10, 2014

Υλικά:
1)Στοίχημα ότι αναρωτιέσαι πού βρίσκει κάποιος ζάχαρη με άρωμα λεβάντας... Είναι πολύ απλό: τη φτιάχνει ο ίδιος! Αποξήρανε και χρησιμοποίησε τη λεβάντα για να αρωματίσεις τη ζάχαρη τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν. Μετά βάλε σε ένα βάζο απλή ζάχαρη, ρίξε μέσα 4 κλωνάρια λεβάντας και άφησε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες. Μπορείς να τη φυλάξεις σε ένα βάζο όπως και πριν.
2)Μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε. Ανακάτεψε στα γρήγορα στο μίξερ το Βιτάμ
με τη ζάχαρη και πρόσθεσε το κρασί.
3)Σταμάτησε το χτύπημα και ενσωμάτωσε με το χέρι το αλεύρι και το αλάτι, μετά ζύμωσε λίγο ακόμα το μείγμα και άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
4)Κόψε τα μπισκότα στο σχήμα που σου αρέσει και ψήσε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C.
5)Διακόσμησε με φρέσκια τριμμένη τομάτα και σέρβιρε!

Εκτέλεση:
80 γρ. ζάχαρη με άρωμα λεβάντας
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. Βιτάμ
30 γρ. γλυκό κρασί λευκό
130 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. φρέσκια λεβάντα τριμμένη

Πηγή: cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot