Ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι μαγειρεμένο με έντονα αρώματα από σκόρδο, ξύδι και μαϊντανό που παραδοσιακά φτιάχνεται στην Κέρκυρα.
Εκτέλεση:
1)Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε πολύ καλά. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια με αλεύρι.
2)Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζετε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα.
3)Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το ξίδι, το κρασί και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα του,αλλιώς συνεχίζετε για όσο χρειαστεί.
4)Σερβίρετε το σοφρίτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
Υλικά:
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο), σε λεπτές φέτες πάχους 0,5εκ.
αλεύρι για πασπάλισμα
100γρ. ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 κλωναράκια θυμάρι
150γρ. κρασί λευκό
100γρ. ξίδι λευκό βαλσαμικό
250γρ. ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
κόκκους πολύχρωμο πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
olivemagazine.gr