Σνίτσελ μείον τηγανίλα ίσον σνίτσελ φούρνου με κρούστα τυριού.
Πολλές φορές θέλουμε να μαγειρέψουμε φαγητά στο τηγάνι, αλλά η σκέψη της διαδικασίας και του αποτελέσματος στην κουζίνα με τα λάδια μάλλον μας αποτρέπει. Γι αυτό μία καλή λύση είναι το αγαπημένο μας φαγητό να γίνει εναλλακτικά στο φούρνο.
Σιγουρέψου ότι έχεις:
2 χοιρινά σνίτσελ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1-2 αυγά
2 σκελίδα σκόρδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
1 κ. γ. ρίγανη
8 φέτες κασέρι
Ελαιόλαδο
1 Ετοίμασε τρία βαθιά πιάτα με τα υλικά στα οποία θα πανάρεις τα σνίτσελ: ένα με αλεύρι, ένα με τη φρυγανιά και ένα με το αυγό. Ειδικά στο αυγό ρίξε αλάτι και πιπέρι, χτύπα το καλά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένα και χτύπα το ξανά.
2 Πολύ ωραία! Βούτηξε διαδοχικά τα σνίτσελ πρώτα στο αλεύρι (μπλουμ!), μετά στο αυγό (μπλουμ!) και τέλος στη φρυγανιά (ξαναμπλούμ!), φροντίζοντας να καλύπτονται καλά με όλα τα υλικά.
3 Βάλε τα σνίτσελ σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο
, άλειψε την πάνω πλευρά τους με την τομάτα φτιάχνοντας μια παχιά στρώση, πασπάλισε με ρίγανη και ψήσ’ τα στο φούρνο στους 180°C.
4 Στο εικοσάλεπτο, βγάλε τα σνίτσελ από το φούρνο, βάλε πάνω στο καθένα από μία φέτα κασέρι, ξαναψήσ’ τα για 5-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σέρβιρε τα σνίτσελ φούρνου με κρούστα τυριού πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: cookoo.gr