Σκανδιναβικό κέικ σοκολάτας

Απρίλιος 01, 2014

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Συναρμολογούμε το κέικ βάζοντας το 1/3 της γέμισης στο κάτω κομμάτι, καλύπτουμε με το δεύτερο, στρώνουμε ακόμα 1/3 γέμισης και με την υπόλοιπη γέμιση καλύπτουμε το κέικ γύρω γύρω.

Υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλτζ ζάχαρη
1 βανίλια
½ κούπα γάλα
½ κούπα φυτικό λάδι με ουδέτερο άρωμα
2 αυγά

Για τη γέμιση:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα

Πηγή:chocosplash.gr

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot