Πλούσιο σε γεύση και άρωμα! Συνταγή για αρνάκι στιφάδο με ρύζι

Φεβρουάριος 23, 2016

Έχεις συνηθίσει το στιφάδο να γίνεται με κουνελάκι ή μοσχάρι. Σήμερα, όμως, μαθαίνεις ότι φτιάχνεται πεντανόστιμο και με αρνί. Αξίζει να το δοκιμάσεις…

Υλικά:
1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη κομμένη σε κύβους
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ποτήρι κρασί γλυκό σαμιώτικο
1 ποτήρι ζωμό βοδινού
Αλάτι & πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί και τον ζωμό με το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Τοποθετούμε το αρνάκι σε ένα βουτυρωμένο ταψί, το περιχύνουμε με όλα τα υλικά του τηγανιού και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον φούρνο για 2 ½ περίπου ώρες. Σερβίρουμε με ρύζι.

koolnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot