Μία κλασικότατη συνταγή για κοτόπουλο που πραγματικά την αγαπώ. Είναι πανεύκολη και έχει σίγουρη επιτυχία. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο αλλαγμένη από την γνωστή.
Πρώτον, αντί για αυγό χρησιμοποιούμε λιωμένο βούτυρο με σκόρδο και δεύτερον ψήνουμε τα στήθη κοτόπουλου στον φούρνο. Το βούτυρο δίνει γεύση στο κοτόπουλο ενώ το μαλακώνει παράλληλα.
Συνοδεύεται με σχεδόν τα πάντα.
Παναρισμένο κοτόπουλο στον φούρνο με τυριά. Νοστιμότατα…
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού ξηρά ψίχουλα ψωμιού
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 χωρίς πέτσα και κόκκαλα κομμένα στην μέση στήθη κοτόπουλου, σφυροκοπημένα για να γίνουν λεπτά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το τυρί τσένταρ, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.
Βουτάμε κάθε στήθος κοτόπουλου στο λιωμένο βούτυρο σκόρδου για την επικάλυψη, στη συνέχεια, πατάμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα με ψίχουλα ψωμιού. Τακτοποιούμε τα επικαλυμμένα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και από πάνω με τα υπόλοιπο μείγμα από ψίχουλα ψωμιού.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά του.
marrymarry.gr