Την έχω φάει σε πολλά εστιατόρια με αμερικάνικου τύπου φαγητό. Είναι δροσερή και νόστιμη με ένα τέλειο dressing από κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα και μουστάρδα. Ταιριάζει με πολλά φαγητά και μπορείτε να την καταναλώσετε σε πολύ μεγάλες ποσότητες αφού είναι πολύ ελαφριά.
Νόστιμη λαχανοσαλάτα. Απολαυστική…
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, την μαγιονέζα, και την μουστάρδα. Περιχύνουμε τη σάλτσα μαγιονέζας πάνω από το μείγμα λάχανου και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
marrymarry.gr