Τα μίνι τρουφάκια είναι ένα εύκολο γλύκισμα για κέρασμα και δεν χρειάζεστε πολλά υλικά για να τα φτιάξετε.
Υλικά:
340 γρ. ζαχαρούχο γάλα
60 γρ. γάλα σε σκόνη
60 γρ. βούτυρο
140 γρ. καρύδα
30 – 35 ασπρισμένα αμύγδαλα
έξτρα καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά (το γάλα σε σκόνη και την καρύδα). Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν με ένα κουταλάκι παίρνετε λίγο από το μείγμα σας και κάνετε μπαλάκια βάζοντας στην μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Σε ένα άλλο μπολάκι έχετε καρύδα και κυλάτε το τρουφάκι σας ώστε να καλυφθεί τριγύρω. Αφού τελειώσετε τα βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.