Νηστίσιμος χαλβάς με ξηρούς καρπούς

Μάρτιος 21, 2015

Ο αγαπημένος χαλβάς κυκλοφορεί σε ενισχυμένη έκδοση.

Υλικά:
240 ml ελαιόλαδο
480 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
720 γρ. ζάχαρη
920 γρ. νερό
150 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανάλατα
150 γρ. σταφίδες
150 γρ. καρυδόψιχα
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κ. σ. κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Βράσε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και φύλαξε το σιρόπι στην άκρη.
Ζέστανε σε βαθιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβούρδισε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
Πρόσθεσε μετά την κανέλα σε σκόνη, τις σταφίδες και το αμύγδαλο, και βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ, ρίξε με μια κουτάλα λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Ξαναβάλε το χαλβά στη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Άδειασέ τον σε μια φόρμα και άφησε να κρυώσει καλά.

cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot