Νηστίσιμη πίτσα με τόνο

Μάρτιος 29, 2014

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα. Έπειτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, ρίχνοντας 1 κουταλακι αλάτι, ένα ζάχαρη και λίγο πάπρικα. Ρίχνουμε και τον τόνο, τη  ντομάτα, τη ρίγανη, το πιπέρι, λίγο ξύδι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη. Απλώνουμε πάνω της τη σάλτσα τόνου. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, τη μουστάρδα και το κέτσαπ. Ψήνουμε στο φούρνο.

Υλικά για την πίτσα:
1 πιπεριά κόκκινη
1 κονσέρβα τόνου
1 πιπεριά πράσινη
4 φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
ελιές ψιλοκομμένες
1/2 κονκασέ ντομάτα
κέτσαπ
μουστάρδα
ρίγανη
πιπέρι
πάπρικα

Υλικά για την ζύμη:
1/2 κ.γ. ξύδι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
3 κούπες αλεύρι
1,5 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

Πηγή: trome.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot