Μύδια κοκκινιστά σκέτος πειρασμός!!

Μάρτιος 24, 2015

Το συγκεκριμένο πιάτο παρόλο που είναι νηστίσιμο αν το δοκιμάσεις είμαι σίγουρη που θα το φτιάχνεις να το τρως περισσότερες φορές τον χρόνο.

Υλικά:
1 κιλό μύδια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
αλάτι
πιπέρι
φέτα (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Αχνίζετε τα μυδιά και χρησιμοποιείτε μόνο όσα έχουν ανοίξει. Τα καθαρίζετε από το κέλυφος και τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε το ούζο ή την ρακή και αφήνετε για λίγο ακόμα το φαγητό να βράσει.
Σερβίρετε προαιρετικά με τριμμένη φέτα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές χωρίς κρέας στην Kostoday πατόντας ΕΔΩ

icookgreek.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot