Μπακαλιάρος μαγειρευτός

Μάρτιος 19, 2014

Εκτέλεση:
Κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο ως εξής: τον κόβουμε  σε κομμάτια και τον τοποθετούμε από την προηγούμενη μέρα σε μπολ. Τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για 12 έως 24 ώρες, αλλάζοντας αρκετά συχνά το νερό (τουλάχιστον έξι φορές).
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό περίπου, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 20 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα κρεμμύδια, απορροφήσει τα υγρά του και μείνει στην κατσαρόλα μας ελάχιστη σάλτσα.
Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και μόλις κάψει τον προσθέτουμε και τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ώσπου να πιεί τα υγρά του κουνώντας παράλληλα συνέχεια την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει.

Υλικά:
2 κιλά μπακαλιάρο παστό
2 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
6 μέτρια κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
6 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Πηγή: minervahorio.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot