Μαρέγκες τριαντάφυλλα

Μάιος 22, 2014

Εκτέλεση:
1 Άναψε το φούρνο να ζεσταθεί στους 100°C (80°C για φούρνους με αέρα) και στρώσε λίγο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.
2 Αφού το κάνεις αυτό, χτύπα τα ασπράδια των αυγών και το κορνφλάουρ με μίξερ χειρός σε μια μεταλλική γαβάθα για να φτιάξεις μαρέγκα.
3 Σιγά σιγά άρχισε να προσθέτεις τη ζάχαρη στη μαρέγκα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να είναι σφιχτό και γυαλιστερό. Τέλος, πρόσθεσε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
4 Στη συνέχεια, βάλε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο κορνέ με φαρδύ ρύγχος σε σχήμα άστρου.
5 Φτιάξε σπειροειδή μαρεγκάκια σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Πρόσεξε να πιέζεις σταθερά το κορνέ ώστε τα μαρεγκάκια να είναι ομοιόμορφα.
6 Όπως είναι τώρα βάλε τα στο φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα και ένα τέταρτο. Όταν βεβαιωθείς ότι έχει γίνει αυτό, σβήσε το φούρνο και άφησε τα μαρεγκάκια μέσα άλλη μία ώρα με την πόρτα κλειστή για να στεγνώσουν τελείως.
7 Βάλε τώρα το παγωτό Carte D’Or Βανίλια σε ένα δεύτερο κορνέ, πρόσθεσε μια ροζέτα παγωτού σε ένα μαρεγκάκι και σκέπασε το με άλλο ένα, σαν σάντουιτς.
8 Τέλος, βάλε τα σε μια πιατέλα και οι μαρέγκες τριαντάφυλλα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά:
6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
2 ασπράδια αυγών
125 γρ. άχνη ζάχαρη
¼ κ.γ. κορνφλάουρ
Μερικές σταγόνες κόκκινου ή ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής

Πηγή: cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot