Υπέροχα μαλακά μπισκότα με γεύση μπανάνα και μία επικάλυψη με ζάχαρη και κανέλα. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι είναι μαλακά και αφράτα μαζί.
Ταιριάζουν τέλεια με καφέ και όχι μόνο.
Μαλακά μπισκότα με μπανάνα. Δοκιμάστε τα…
Υλικά:
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας μελάσα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Για επικάλυψη:
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τις μπανάνες σε πουρέ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε 1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, λάδι, μελάσα και τη βανίλια στο μπολ με τις μπανάνες. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα, περίπου 2 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά ή μέχρι 1 ημέρα.
Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλες.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα. Πλάθουμε τη ζύμη μπισκότων σε μπάλες 2,5 εκατοστών (περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζύμη). Βουτάμε κάθε μπάλα μέσα στο μείγμα κανέλας-ζάχαρης, στη συνέχεια, τις βάζουμε μέσα στα ταψιά με απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Ισιώνουμε απαλά κάθε μπισκότο σε ένα παχύ δίσκο.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, έως ότου οι κορυφές να έχουν ρωγμές και να είναι ελαφρώς φουσκωμένες. Τα μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
marrymarry.gr