Αυτό το κοτόπουλο θα σας ξαφνιάσει!
Νόστιμο και πάντα ελαφρύ με μια δροσερή και λίγο ξινούτσικη γεύση από το γιαούρτι!
Η επικάλυψη ή καλύτερα η κρούστα του γιαουρτιού βοηθά το κρέας του κοτόπουλου να μείνει ζουμερό και μαλακό!
Υλικά:
8 φιλέτα κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
2 αβγά
1 λεμόνι (χυμός)
2 λειωμένες σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι και στο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρόλι προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και αρκετό νερό ώστε να είναι σκεπασμένο το μισό κοτόπουλο.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας του.
Το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού τα αβγά, το γιαούρτι, και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 190 0C μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή ψητές πατάτες λεμονάτες και ρίγανη.
gourmed.gr
Αν ψάχνεις περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο κάνε κλικ ΕΔΩ